miercuri, 16 aprilie 2014

Special pentru domnul Florea

...ca vorba aia promisesem omului ca-i fac,si i-am facut pana la urma ! Este din cires,am incastrat in coada simple motive triunghiulare,in mijoc un trifoi cu patru foi,sa fie una care aduce noroc,prosperitate.Dar, abia dupa ce am aplicat patina pe lingura si pe pristolnic,m-am gandit chiar sa inscriptionez deasupra trifoiului,initiala F ( de la Florea ).Spuneam in postarea anterioara ca o numesc ,,pune-ti pofta-n cui,, dar cu scuzele de rigoare i-i schimb numele,Lingura lui Florea ! Seara frumoasa sa aveti !










duminică, 13 aprilie 2014

O lingura cu nume,si un pristolnic greu..

Sa-mi tin promisiunea fata de domnul Florea,dimineata in plin tril de pasari,ploaie mocaneasca,am pregatit lamele,cele 2 bucati de lemn respectiv cires si fag,dar inainte de a ma apuca de treaba,arunc un ochi la proaspat nascuti,metisi de Bucovina cu Caucazian.Sunt 8 la numar 4 fetite si 4 baieti,mare bucurie mare.Pornesc radio in surdina la postul favorit Romania Antena Satelor,ma retrag in atelier,si incep sa dau viata lemnelor uscate.Incep cu causul ,si pe masura ce lamele inainteaza spre coada,imi trece prin minte celebra expresie ,, ia pune-ti pofta-n cui,, si iaca apare tema lingurii,dar si finalul finisarii.Lemnul de cires este din lotul facut cadou de amicul sculptor de biserici,esenta moale,gura daltilor musca fara tema din fibra,si din cand in cand mai vine cate un iz de cirese,ce-i drept cam vag ( are ceva ani de cand este uscat). Din bucata de fag aleg sa fac un pristolnic,dar nu unul cum majoritatea folosesc,ci unul mai aparte,aleg semnul crestinilor cunoscut si sub numele pestele lui Isus,si in loc de cruce aleg un cerc,( interpretat ca fiind painea,rotunda si bine crescuta).Lemnul de fag foarte uscat,lemn de esenta tare,fibra se desprinde exact cum vrei,si dupa un finisaj bun,cercurile sunt vizibile acestea fiind chiar de diferite nuante.Domnul Florea va apartin cele doua lucrari si inca o lingura din visin,dar inca mai am de lucru la ea.Sper ca saptamana ce vine sa o termin,urmand sa-mi comunicati adresa sau metoda de a va trimite pachetul.Duminica placuta va doresc !


 









joi, 10 aprilie 2014

O declar a primaverii...

In plin tril de pasari,iz de frunza proaspata,zumzet de albine,seminte roditoare plantate in pamantul odihnit peste iarna,razele calde de soare,m-au facut sa dedic inca una primaverii ! Am ales lemnul de cires,este moale,se lasa lucrat dupa mana,parfum usor desi are ceva vreme de cand tot isi asteapta randul,ce sa mai,intr-un cuvant,adevarata placere ( fara bere ;) ). Am expus in aceasta tema,gradina,simbolizata prin micile linii din micutul dreptunghi,frunzele tinere,fie de leustean,patrunjel,si multe alte verdeturi folosite in acest sezon, soarele cu razele lui timide conturand intreg ciclul primavaratic.Causul,aduce asemeni unui bob de fasole,si toate adunate au ca rezultat lingura primaverii ! 

     








Si toate acestea fiind spuse si aratate,va las in compania frumosului anotimp,dar nu inainte de a va saluta calduros. PS stimate domn Florea,am inceput sa lucrez la lingura cu pricina,cel mai probabil la finele saptamanii,va fii gata,numai bine !

vineri, 4 aprilie 2014

Una mai aparte...

Am zis sa o fac si pe asta,una mai aparte,una cu totul diferita fata de restul.Forma aleasa nu este una oarecare,are o directie,a ignorantei ! Cum pe pamant exista ignoranta,indiferenta,nepasare,am decis ca printre lucruri frumoase si placute ochiului,sa fac si ceva cu tema asta,a nepasarii.Dupa cum se vede jumatatea de lingura,are si o gaura,si nu e facuta din greseala din contra,un om indiferent nu tine cont de cum arata lingura,ca este jumatate,ca are o gaura nu conteaza,stie ca trebuie sa manance cu ea,chiar daca nu se alege cu mare lucru,el stie ca trebuie sa manance ! Cum? Pai asa cum are caracterul,asa este tot ce-l inconjoara si la fel ceea ce face.Dragii mei,pana la urmatoarea postare,zile placute ve urez,numai bine!









Despre mine